سنگاپور بیش از ۵ میلیون نفر جمعیت دارد و منابع آب طبیعی چندانی ندارد. این کشور بیشتر آب خود را از طریق تصفیه آب و واردات تامین میکند.
دو شرکت استارتاپ در سنگاپور به نوآوریهایی دست یافتهاند که میتواند آب را در مقیاس نسبتا وسیعی تصفیه کند.
(سی ان ان) در گزارشی به چگونگی مواجهه سنگاپور با مشکل آب خود پرداخته است. مصرف آب در سنگاپور به 430 میلیون گالن (هر گالن 3.7 لیتر است) در روز میرسد. رقمی که پیشبینی میشود در چهار دهه آینده دو برابر شود. این میزان مصرف باعث میشود تا سنگاپور، نسبت به معضل کمبود آب در سطح جهانی نگرانیهای خود را ابراز کند. بنابراین این کشور در تلاش است تا با دستیابی به فناوریهای نوین در زمینه تصفیه آب، با این چالش جدی مقابله کند.
به گفته (شین اسنایدر) مدیر اجرایی موسسه تحقیقات آب و محیط زیست دانشگاه نانیانگ سنگاپور، این کشور 40 درصد آب مصرفی خود را وارد میکند و با تغییرات آب و هوایی در سطح جهانی، واردات آب بسیار بسیار دشوار خواهد بود.
شهری شدن و افزایش دمای هوا در دنیا، دسترسی به منابع طبیعی آب را با دشواریهای جدی روبهرو کرده است. امروزه یک چهارم جمعیت جهان در مناطق پر تنش از لحاظ آبی زندگی میکنند. صاحبنظران بر این عقیده هستند که میزان مصرف آب از منابع طبیعی، بیش از مقداری است که زمین بتواند آنرا جایگزین کند.
سنگاپور بیش از 5 میلیون نفر جمعیت دارد و منابع آب طبیعی چندانی ندارد. این کشور بیشتر آب خود را از طریق تصفیه آب و واردات تامین میکند.
مرکز تحقیقاتی تحت مدیریت اسنایدر، یکی از چندین موسساتی است که در حال توسعه راه حلهایی برای معضل وابستگی سنگاپور به آب است.
براساس اعلام اسنایدر، رسیدن به استقلال در زمینه آب، وابسته به توسعه نوآوریهای داخلی است. اینکه واردات آب برای ما آسان و قابل تکیه باشد، خوب نیست و نمیتوان حتی در آینده نزدیک به آن تکیه کرد. برای اینکه بتوانیم آینده خود را در دست بگیریم باید آمادگی لازم را در خود ایجاد کنیم و از همین حالا به فکر زیرساختها باشیم.
نوآوری جدید در تصفیه آب سنگاپور:
یکی از این نوآوریها، یک توپ اسفنجی کوچک به نام (فیبر کربن آژل) است که میتواند 190 برابر وزن خود از آلایندهها و میکروپلاستیکهای آب را جذب کند. یک شرکت استارتاپی به نام (اکو ورث) تولید تجاری این محصول را به دست گرفته است. این شرکت قصد دارد پس از ورود به بازار تصفیه آب سنگاپور، بازار خود را در سطح جهان توسعه دهد. به عقیده مدیران اکو ورث، این محصول از ظرفیت بالایی برخوردار است و حتی میتواند به شرکت این توانایی را بدهد که ضایعات بدست آمده از تصفیه آب را نیز به محصولی ارزشمند تبدیل کند.
(وات رم) یکی دیگر از شرکتهایی است که توانسته یک دستگاه تصفیه آب قابل حمل و سبک تولید کند. این شرکت توانسته محصول خود را در سطح منطقه گسترش دهد و اعلام کرده این دستگاه هماکنون آب آشامیدنی 75 هزار نفر را در منطقه جنوب شرق آسیا تامین میکند.
(دیوید پنگ) رئیس این شرکت گفته بهترین ویژگی این نوآوری، سادگی آن است. به عقیده سازندگان این دستگاه، (آب) یک کالای اساسی و یک مشکل پایهای است، پس تکنولوژیای که برای حل این مشکل استفاده میشود نیز باید ساده باشد. شرکت سازنده این دستگاه تصفیه آب میگوید، این دستگاه تنها به اندازه یک تلمبه کوچک است و میتواند نیاز یک روستای صد نفره به آب آشامیدنی را برای دو سال تامین کند.
منبع : خبرگزاری تسنیم
ثبت دیدگاه
دیدگاه شما پس از بررسی و تایید مدیریت بر روی سایت نمایش داه خواهد شد
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.