دستگاه های تصفیه هوا خانگی چگونه کار می کنند؟
امروزه از هر 9 کودک یکی به آسم مبتلا است و ابتلا به آسم روز به روز در حال افزایش است. به گزارش آژانس حفاظت از محیط زیست (EPA) هوای محیط های سربسته مانند منازل و ساختمان ها می تواند تا 10 برابر آلوده تر از هوای بیرون باشد.
امروزه کیفیت هوای داخل ساختمان ها در حال تبدیل شدن به یک مسئله اساسی بهداشتی است و استفاده از دستگاه های تصفیه هوای خانگی بعنوان یکی از بهترین راه حل ها برای افزایش کیفیت هوای داخل منازل و ساختمان ها مطرح شده است.
شاید شما هم به دنبال راهی هستید که به طور خلاصه اطلاعاتی درباره عملکرد این سیستم ها را در اختیارتان قرار دهد. اگر چنین است جستجو را متوقف کنید. در این مقاله سعی کرده ایم به طور خلاصه عملکرد دستگاه های تصفیه هوای خانگی را توضیح بدهیم.
آلرژن ها (ذرات آلرژی زا)
مانند دود ، گرده ، باکتری ، ویروس ها و شوره حیوانات خانگی می توانند به ریه ها و سیستم ایمنی بدن آسیب بزنند. این آلاینده ها با چشم غیر مسلح دیده نمی شوند ، اما قادر به عبور از فیلترهای دستگاه تصفیه هوای خانگی نیستند. در تولید این دستگاه های تصفیه هوا ، اغلب از انواع فیلترها ، جذب کننده های الکتریکی و یا ازن استفاده می کنند.
فیلترهای هوا مانند غربال های بسیار دقیق عمل می کنند که با چند بار عبور هوا از داخل آنها ، ذرات معلق هوا حذف می شوند. عملیات گردش هوا به وسیله یک فن انجام می شود که به صورت مداوم هوا را به داخل دستگاه کشیده و پس از تصفیه به بیرون هدایت می کند. ذرات معلق و آلاینده های موجود در هوا ، بر روی فیلتر باقی می مانند و هوای پاکیزه دوباره به درون اتاق برمی گردد.
فیلترهای کربن
فیلترهای کربن یکی از متداول ترین فیلترهای مورد استفاده در دستگاههای تصفیه هوا می باشند. کربن فعال به دلیل خاصیت جذب کنندگی بالا ، قادر به جذب بو ، سموم و گازهای شیمیایی موجود در هوای اطراف است.
استفاده از اسپری های مختلف ، حشره کش ها ، لوازم آرایشی و بهداشتی ، پاک کننده های شیمیای و … باعث انتشار مولکولهای شیمیایی متفاوت در هوای خانه می شوند. فیلتر کربن فعال قادر به حذف کلیه این آلاینده ها از هوای خانه می باشد.
فیلترهای هپا
فیلترهای هپا (HEPA) که در دستگاه های تصفیه هوا استفاده می شوند ، از ورقه های کاغذ مانند از جنس الیاف بسیار ریز و فشرده شده ساخته شده اند. این ورقه ها به شکل آکاردئونی تا خورده اند و درون فیلتر جای گرفته اند. فیلترهای هپا قادر به حذف 99.97% از ذرات معلق بزرگتر از 0.3 میکرون می باشند.
اشعه ماورای بنفش (UV)
برخی از دستگاه های تصفیه هوا مجهز به سیستم های ماورای بنفش (UV) می باشند. اشعه ماورای بنفش قادر به غیرفعال کردن باکتری ها ، ویروس ها ، انگل ها و کلیه میکروارگانیزم های بیماری زا که در هوای اطراف معلق هستند می باشد. با استفاده از اشعه ماورای بنفش (UV) در دستگاه تصفیه هوا می توانید از حذف کلیه آلاینده های بیولوژیکی موجود در هوای اطراف اطمینان حاصل کنید. البته همانطور که پیداست ، اشعه UV قادر به حذف دود ، بو ، آلرژن ها و مواد شیمیایی از هوای اطراف نیست.
آیونایزر
تکنولوژی دیگری که در دستگاه های تصفیه هوای خانگی مورد استفاده قرار می گیرد ، آیونایزر (Ionizer) است.آیونایزر ها ، یون های منفی تولید کرده و در هوای اتاق منتشر می کنند. ذرات گرد و غبار و ذرات حساسیت زا در هوا که دارای بار منفی هستند جذب یونهای منفی شده و به شکل خوشه ای سنگین در می آیند که دیگر قادر به معلق ماندن در هوا نیستند و به زمین می افتند.
ازن
تکنولوژی دیگری که در برخی از دستگاه های تصفیه هوای خانگی به کار می رود ، تولید ازن با استفاده از جریان الکتریکی با ولتاژ بالا است که اکسیژن را به ازن تبدیل می کند.
گاز ازن قدرت ضدعفونی کنندگی دارد و آلاینده های بیولوژیکی و میکروارگانیزمهای موجود در هوا را از بین می برد. تصفیه کننده های هوا که گاز ازن تولید می کنند به شکل موثری بوی نامطبوع موجود در هوا را نیز ازبین می برند اما قادر به حذف مواد شیمیایی و آلرژن ها نیستند. البته به دلیل خطراتی که ممکن است گاز ازن برای سلامتی افراد داشته باشد ، آژانس حفاظت از محیط زیست (EPA) و انجمن ریه امریکا توصیه به عدم استفاده از این تکنولوژی در دستگاه های تصفیه کننده هوا کرده اند.
انتخاب درست دستگاه تصفیه هوای خانگی دشوار است. اما با درک چگونگی عملکرد اجزای این دستگاه ها می توان با توجه به نیازهای بهداشتی خانواده ، بهترین دستگاه تصفیه هوا را انتخاب نمود.
چنانچه شما هم مایل به کسب اطلاعات بیشتر در زمینه کارکرد تصفیه کننده های هوا هستید ، با ما تماس بگیرید و از مشاوره رایگان با کارشناسان و متخصصان ما بهره بگیرید.
ثبت دیدگاه
دیدگاه شما پس از بررسی و تایید مدیریت بر روی سایت نمایش داه خواهد شد
هنوز بررسیای ثبت نشده است.