مشاهده لارو و پشه در آب آشامیدنی شهرستان زابل

جام جم آنلاين: در پي مشاهده نوعي كرم قرمزرنگ در آب آشاميدني شهر زابل، گروهي مشترك بين دانشگاه علوم پزشكي زابل و آب و فاضلاب استان سيستان و بلوچستان تشكيل شد. مديرعامل شركت آب و فاضلاب سيستان و بلوچستان در اين خصوص، به ايسنا گفت: 2 هفته قبل فردي با در دست داشتن كرم «لارو» به اداره آب و فاضلاب شكايتي ارائه داد كه اين موضوع پيگيري شد، اما موردي ديگر از اين كرم در آب شرب مشاهده نشد، اما اين فرد با در دست داشتن كرم، اين موضوع را رسانه‌اي كرده است. محمدرضا كرمي‌نژاد افزود: آب زابل همان آبي است كه سال‌هاي سال وارد لوله‌هاي شهري مي‌شود و اين آب تصفيه‌خانه ندارد و تصفيه‌خانه زابل به احتمال زياد تا 3 ماه ديگر به بهره‌برداري مي‌رسد ...
26 ژوئن, 2011

جام جم آنلاین: در پی مشاهده نوعی کرم قرمزرنگ در آب آشامیدنی شهر زابل، گروهی مشترک بین دانشگاه علوم پزشکی زابل و آب و فاضلاب استان سیستان و بلوچستان تشکیل شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان در این خصوص، به ایسنا گفت: ۲ هفته قبل فردی با در دست داشتن کرم «لارو» به اداره آب و فاضلاب شکایتی ارائه داد که این موضوع پیگیری شد، اما موردی دیگر از این کرم در آب شرب مشاهده نشد، اما این فرد با در دست داشتن کرم، این موضوع را رسانه‌ای کرده است.

محمدرضا کرمی‌نژاد افزود: آب زابل همان آبی است که سال‌های سال وارد لوله‌های شهری می‌شود و این آب تصفیه‌خانه ندارد و تصفیه‌خانه زابل به احتمال زیاد تا ۳ ماه دیگر به بهره‌برداری می‌رسد و در مدار قرار می‌گیرد.

کرمی‌نژاد اظهار کرد: از نظر آب و فاضلاب، آبی که تصفیه نشده باشد آب شرب نیست و آب شهرستان زابل به دلیل تصفیه نشدن آب شرب محسوب نمی‌شود که این از دیرباز بوده است!

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل نیز در این خصوص گفت: پس اعلام مشاهده کرم در آب شرب شهرستان زابل، بلافاصله گروه مشترکی بین اداره آب و فاضلاب و کارشناسان علوم پزشکی تشکیل شد و تمامی اماکنی که انتظار می‌رفت مورد بازدید قرار گرفت.

دکتر «محمدحسین اژدری» افزود: در این خصوص مسائل درمانی و پیشگیری‌های لازم صورت گرفت و هیات‌های بازرسی در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها مستقر شده‌اند و همه موارد مشکوک را بررسی می‌کنند.

وی افزود: کرم‌های مشاهده شده در آب از نوع لارو هستند و لارو تخم پشه است که در مرحله قبل از لارو پشه شدن، به شکل کرم دیده می‌شود. دانشگاه علوم پزشکی زابل همچنان بر آب سیستان نظارت دارد و تنها یک ناظر است که بیماری‌یابی می‌کند و سیستم آب و فاضلاب باید درخصوص مشاهده هر نوع میکروب در آب جوابگو باشد.

وی تاکید کرد: مردم زابل برای جلوگیری از بروز هر نوع بیماری بهتر است که آب را قبل از مصرف بجوشانند و پس از آن استفاده کنند.

البته رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل نیز در این خصوص گفت: تاکنون نمونه‌ای از این مورد مشاهده نشده است و دانشگاه علوم پزشکی در بحث نظارت فقط کار سنجش میزان کلر آب را انجام داده است و اگر در قسمت‌هایی از آب شهر و جاهای دیگر میزان کلر کم یا زیاد باشد به آن تذکر می‌دهد.

دکتر محمدحسن محمدی افزود: مردم زابل باید آب آشامیدنی خود را پس از برداشت از شیر آب، جوشانده، سپس مصرف کنند.

به این مطلب امتیاز دهید

لطفا دیدگاه خود را ارسال نمایید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

hirabsun