روش جدید حذف نیترات از آبهای آلوده

نتایج تحقيق پژوهشگران که با هدف پاکسازي آب‌هاي آلوده به نيترات انجام شد، نشان داد: نانوذرات آهن صفر ظرفيتي، توانايي بالايي براي احياي نيترات و حذف آن از منابع آبي دارند و استفاده از ذرات شن به عنوان حامل ذرات آهن موجب افزايش سطح تماس آن‌ها و در نتيجه افزايش كارايي آن‌ها در تصفيه آب مي‌شود. به گزارش ايسنا، آب هاي سطحي و زيرزميني در بسياري از مناطق ايران و جهان آلوده به يون نيترات (NO3-) است. عامل اصلي ورود نيترات به منابع آب، فعاليت هاي كشاورزي، دامپروري و صنعتي است. آزاده ميخك ، کارشناس ارشد خاك‌شناسي دانشکده کشاورزي دانشگاه تربيت مدرس با بيان اين مقدمه به مضرات وجود نيترات در آب اشاره و اظهار كرد: غلظت بالاي يون نيترات در آب براي سلامتي انسان‌ها و حيوانات مضر است و موجب رشد ...
15 جولای, 2011

نتایج تحقیق پژوهشگران که با هدف پاکسازی آب‌های آلوده به نیترات انجام شد، نشان داد: نانوذرات آهن صفر ظرفیتی، توانایی بالایی برای احیای نیترات و حذف آن از منابع آبی دارند و استفاده از ذرات شن به عنوان حامل ذرات آهن موجب افزایش سطح تماس آن‌ها و در نتیجه افزایش کارایی آن‌ها در تصفیه آب می‌شود.

به گزارش ایسنا، آب های سطحی و زیرزمینی در بسیاری از مناطق ایران و جهان آلوده به یون نیترات (NO3-) است. عامل اصلی ورود نیترات به منابع آب، فعالیت های کشاورزی، دامپروری و صنعتی است.

آزاده میخک ، کارشناس ارشد خاک‌شناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس با بیان این مقدمه به مضرات وجود نیترات در آب اشاره و اظهار کرد: غلظت بالای یون نیترات در آب برای سلامتی انسان‌ها و حیوانات مضر است و موجب رشد زیان‌آور جلبک‌ها در آبهای سطحی می‌شود.

وی با اشاره به روش‌های پاکسازی آب آلوده به نیترات به تشریح طرح پژوهشی خود پرداخت و افزود: کاهش شیمیایی نیترات توسط نانوذرات آهن صفر ظرفیتی (Fe0)، روشی موثر برای پاکسازی آب‌های آلوده به نیترات است. در این تحقیق، کارایی استفاده از این ذرات ساخته شده با دو روش قوس الکتریکی و احیای شیمیایی در حذف نیترات بررسی شد. همچنین اثر تثبیت نانوذرات آهن بر روی ذرات شن(کوارتز) در حذف نیترات ارزیابی شد. بدین منظور، احیای شیمیایی نیترات در دامنه‌ای از غلظت اولیه نیترات (۰ تا ۳۵ میلی گرم در لیتر) تابعی از pH اولیه محلول(۲ تا ۸)، غلظت نانوذرات آهن(۰٫۶ تا ۲٫۶ گرم در لیتر) و قدرت یونی (۰٫۰۰۱ تا ۰٫۱ مولار KCl) بررسی شد.

مجری این طرح تحقیقاتی در خصوص یافته‌های خود گفت: نتایج بررسی‌ها نشان داد که با افزایش غلظت نانوذرات آهن و با افزایش قدرت یونی محلول میزان حذف نیترات افزایش می‌یابد، اما افزایش pH اولیه موجب کاهش احیای نیترات می‌شود. نانوذرات آهن ساخته شده به روش قوس الکتریکی، به رغم داشتن قطر بزرگتر (۳۰ درصد) توانایی بیشتری(۲۰ درصد) در احیای نیترات از خود نشان دادند. توانایی بیشتر این ذرات به تجمع نانوذرات آهن ساخته شده به روش شیمیایی در حین فرآیند ساخت نسبت داده شد. تجمع ذرات موجب می‌شود سطح تماس آن‌ها با محلول کاهش یابد. تثبیت نانوذرات آهن بر روی ذرات شن(کوارتز)، راندمان احیای نیترات را در حدود(۲۵ درصد) افزایش داد که ناشی از افزایش سطح تماس نانوذرات آهن با محلول حاوی نیترات است.

«میخک» تاکید کرد: بر اساس نتایج این تحقیق می‌توان نتیجه گرفت که نانوذرات آهن صفر ظرفیتی، توانایی بالایی برای احیای نیترات و حذف آن از منابع آبی دارند و استفاده از ذرات شن به عنوان حامل ذرات آهن موجب افزایش سطح تماس آن‌ها و در نتیجه افزایش کارایی آن‌ها در تصفیه آب می‌شود. با توجه به اهمیت این تحقیق در سلامت انسان توصیه می‌شود که کاربرد این تکنیک در مقیاس وسیع بررسی شود.

به این مطلب امتیاز دهید

لطفا دیدگاه خود را ارسال نمایید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

hirabsun